Project 2: de Kreidler back to Homepage

Nu beginnen we een project waarbij we een kreidler gaan opbouwen. We hebben genoeg, hopen we, om in elk geval 1 goede kreidler te kunnen opbouwen uit de onderdelen. De kreidler die nog in elkaar stond gebruiken we als voorbeeld om te kijken hoe een kreidler in elkaar zit.

Ons doel is vooral veel plezier te hebben met de opbouw, vooral veel zelf te doen en aan te pakken en uiteindelijk met een mooie kreidler te eindigen.

Omdat we een klein budget hebben willen we ook de kreidler niet helemaal origineel gaan maken, we willen gewoon een mooie kreidler maken. Bovendien zijn de kreidler onderdelen naar ons weten gewoon een partij losse onderdelen die de vorige eigenaar verzameld had om hier een brommer van op te bouwen. Het is dus geen complete brommer die uit elkaar is gehaald.

Naar ons idee is er wel een complete brommer van te maken. We hebben in elk geval al het blok een beurtje gegeven. Nieuwe lagers, keerringen en het blok helemaal schoongemaakt. De cilinder willen we nog hittebestendig zwart spuiten of glasparelen. Dit is een 4 bak direct met een trapper as. (let niet op het schakelpedaal dat verkeerd om zit)

IMG_1652

IMG_1653

296omkh

Het frame dat we willen gebruiken is een k53/402 uit 1976. De keuze is vrij simpel, we hebben nog een ander frame maar die is gewoon minder mooi dan dit frame. Het andere frame heeft wel de bevestiging voor de zijkapjes. Ik heb niet kunnen vinden of dit blauwe frame geregistreerd is op de kreidlerdatabase. Beide frames zijn wel Nederlands.

2vd1hdx

10pt5aa

51wnlj

We willen dit frame in een mooie originele kleur gaan spuiten met de compressor.

We weten nog niet precies hoe de verdere opbouw gaat worden, we hebben wel een aantal kreidlers die we mooi vinden maar moeten rekening houden met de onderdelen die we zelf hebben. We hebben een aantal spaakvelgen waarvan sommige met grote naaf zijn, ook hebben we een voorvork in combinatie met een remklauw en remhendel maar daar zullen we waarschijnlijk een andere velg voor bij moeten kopen dus het zal waarschijnlijk een kreidler met spaakvelgen worden. We hebben ook een tank, een blok tank. Deze is een keer gespoten en ziet er redelijk uit (geen deuken) maar heeft wel een spuitbeurt nodig. We zijn nu een op zoek naar een mooie kleurencombinatie die we de brommer kunnen geven.

Bij ons heeft geen van de frames een kenteken dus we willen voorkomen dat we straks veel tijd hebben gestoken om het frame mooi te maken, waar we uiteindelijk geen kenteken op kunnen krijgen. We zorgen bij de opbouw dat het een mooie veilige kreidler wordt die ongeveer 50 gaat lopen.

Lees op het KREIDLER FORUM hoe we van twee oude Kreidlers één mooie maken!