Inspiratie back to Homepage

Welke motor en welk uiterlijk?

Na veel verschillende motorprojecten op het internet te hebben bekeken, besloten Micha en Lennert een motor-project te beginnen. Allebei hebben ze enige sleutel-ervaring, maar een hele motor afbreken en opbouwen hebben zij nog nooit gedaan. Ze besloten te beginnen met een kleine motor, omdat deze over het algemeen goedkoper zijn in aanschaf en onderdelen. Ook zijn kleinere motoren lichter, makkelijker te hanteren en hebben kleinere oppervlakken die bewerkt moeten worden. Micha bezit een Yamaha XT uit 1983, welke hetzelfde motorblok heeft als de Yamaha SR 250. Van dit motorblok is dus kennis in huis. Tijdens het zoeken naar inspiratie viel hun oog op de volgende Yamaha SR 250 die omgebouwd is door de Spaanse motorbouwer “Cafe Racer Dreams”:

inspiratie2

Deze motor viel bij beiden in de smaak: het simplistische uiterlijk zorgt voor een no-nonsense uitstraling. Door het platte zadel en het grote open stuk bij het achterwiel oogt het de motor licht. Het frame, de koplamp en het stuur geven de motor een gevoel van een caferacer/dirttracker.

Vervolgens werd Marktplaats.nl in de gaten gehouden of er Yamaha SR 250’s te koop stonden. Op een gegeven moment werd er een opknapper op Marktplaats.nl aangeboden door “Trucker Rik”. De motor was van zijn vader geweest die vanwege zijn leeftijd niet meer op de motor reed. “Trucker Rik” gaf bij de verkoop aan dat de zijkapjes speciaal waren, en waarschijnlijk veel geld zouden opleveren. Het blijft de vraag waarom “Trucker Rik” deze verkooptruc inzette, aangezien de zijkapjes geen cent waard zijn.


 Deze zijkapjes zijn ‘special’

De motor liep wel, maar lekte benzine en had een hele hoop liefde nodig om er weer bovenop te komen. Zo zag niet iedereen in de motor wat Micha en Lennert erin zagen: de uitdaging begon.

IMAG2019

 
Andere afbeeldingen die als inspiratie zijn gebruikt:

10 item(s)
Comments back to Homepage

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Nickname:

E-mail:

Homepage:

Your comment:

Add your comment